Kişisel Liderlik

Liderlik ve yöneticilik!        

Ikisi de ne kadar yakin birbirine degil mi? Cogu zaman birini digerinin yerine bile kullaniyoruz..

Anlamlarina gelince asil farkla karsilasiyoruz.

Yoneticilik, idari olarak gerekenleri yapmak cercevesinde iken, liderlik daha cok var olusla ilgili.  Cok sevdigim tanimlamalarindan biri de sudur; ” Liderlik insanlari etkileme sanatidir”.

Etkilemek, insanlari ortak bir vizyona dogru kendi istekleri dahilinde yonlendirmek ve birlikteligin gucu. Iste liderligi yoneticilikten ayiran en onemli noktalar. Takipcilerinizle bir butun olabiliyor musunuz? Ortak bir hedefe dogru -gonullu bir- birliktelik olusturabilir musunuz? Zorlama ve gereklilikler olmadan, akisla birlikte ilerleyerek yeni vizyonlara dogru yolculuk edebiliyor musunuz? Eger bunlarin cevabi “evet”se, siz bir lidersiniz!

Liderlik hayatin her alaninda..

En temeli de insanin kendine liderlik edebilmesi. Yonetmesi degil! Cunku yoneticilik isin icine girdiginde “zorunluluklar” da kacinilmaz olarak yaninda geliyor.

Kendine bakarken insan, “ne istiyorum?”, “hayattaki amacim nedir?”, “kendimi gormek istedigim yer neresidir?”, “olmak istedigim insanin ozellikleri nelerdir?” sorularina cevap bulabildigi oranda kendi kendinin lideri olabiliyor. Yakinlastikca yol netlesiyor, gidilecek hedef gorunuyor, yolculuk keyifleniyor, kabullenmeyle birlikte zorluklar atlatiliyor.

Ister is hayati olsun ister ozel hayat, dumene kendiniz gectiginizde iste o anda tum sorumluluk uzerinizde, secimlerinizi yasiyorsunuz ve bunu tertemiz bir su kadar berrak karsinizda buluyorsunuz. O kadar farkindasiniz ki, siz o’sunuz..

Simdi bir durup dusunme vaktidir, kendi kendinize liderlik edebiliyor musunuz ?

Cevabiniz sizde sakli kalsin:) Ustunde dusunmeye deger diyorum..

2 Yorum

  1. seza

    Gecen gun yemekte tam da bu konuyu konusmusuz seninle . Secimlerimi dogru kisiyle degerlendirdigimden emindim zaten -:)

Yorum bırakın